Ampułki do włosów „Vichy Aminexil”: opinie klientów o produkcie

Kwestie piękna martwiły kobiety od czasu uznania ludzkości za gatunek. Każde pokolenie płci pięknej stworzyło własne przepisy, które pozwoliły im zachować atrakcyjność przez wiele lat. Współczesne kobiety zastąpiły metody ludowe osiągnięciami firm kosmetycznych, których innowacje z powodzeniem stosuje się w codziennej pielęgnacji osobistej. Jednak nie zawsze dają dobry wynik, pomimo znacznych kosztów. Szczególnie trudno jest znaleźć odpowiedni lek na walkę z wypadaniem włosów. Aż osiemdziesiąt procent kobiet doświadczyło tego problemu w różnych momentach życia, a około czterdziestu z nich regularnie odczuwa dyskomfort związany z nadmiernym wypadaniem włosów.

Fora kobiet aktywnie dyskutują o wszelkiego rodzaju kosmetykach, które obiecują dobry wynik, ale niestety większość producentów nie spełnia swoich obietnic. Nie dotyczy to jednak linii Vichy Aminexil, której recenzje różnią się opisem pozytywnego wyniku aplikacji. Francuska firma od dawna jest obecna na rynku kosmetycznym i osiągnęła najlepszy wynik. Kobiety ufają jej swoim pięknem i wierzą, że środki tego producenta są bezkonkurencyjne. Jeśli zależy Ci na zdrowiu włosów, to sądząc po recenzjach, „Vichy Aminexil” jest dokładnie tym, czego potrzebujesz. W artykule podamy opis środków trwałych tej linii, a jako potwierdzenie jego skuteczności podamy komentarze kobiet, które zastosowały swój kurs.

Poznaj firmę Vichy

Opinie o Vichy Aminexil dla kobiet są dość powszechne, ale nie jest to pierwszy produkt wydany pod tą marką na rynku rosyjskim. Wiadomo, że firma została założona na początku XX wieku w małym miejscu prawie w centrum Francji. Od XVII wieku słynie z leczniczych źródeł. Jak się okazało, w swoim składzie zawierają do trzydziestu nazw soli mineralnych i pierwiastków śladowych. Zapewnia to szokujący wynik, który był znany kobietom i mężczyznom mieszkającym w tych miejscach. Zebrali wodę ze źródeł termalnych i wykorzystali ją do zabiegów i zabiegów kosmetycznych..

W latach trzydziestych ubiegłego wieku Vichy wprowadził na rynek swój pierwszy produkt. Okazało się, że jest bardzo popularny i stopniowo pojawiły się w sprzedaży produkty do skóry twarzy, ciała i włosów. Z każdym rokiem asortyment się powiększał, a sam produkt stawał się ciekawszy. Laboratorium Vichy było za to odpowiedzialne, opracowując nowe kosmetyki. W swojej pracy specjaliści firmy z powodzeniem łączą innowacyjne techniki, najnowsze osiągnięcia i lecznicze źródła wody. W rezultacie każdy produkt staje się bardziej wydajny, niezależnie od jego przeznaczenia. Firma posiada narzędzia do każdego rodzaju włosów i skóry, które można podzielić na kilka kategorii:

Jak widać, wśród takiej różnorodności trudno nie wybrać dobrego lekarstwa dla siebie i swoich bliskich. Wróćmy jednak do problemu wypadania włosów..

Przyczyny wypadania włosów

Każdy dorosły traci do stu włosów dziennie. Pomimo imponującej liczby ta ilość jest prawie niezauważalna i jest uważana za normę dla zdrowego człowieka. Ale z powodu pewnych okoliczności życiowych lub problemów zdrowotnych włosy mogą zacząć opuszczać głowę w trybie wzmocnionym. W takich przypadkach zwykle mówimy, że „wspinają się na strzępy”. To stwierdzenie nie jest dalekie od prawdy. Zarówno mężczyźni, jak i kobiety mieli do czynienia z faktem, że całe kosmyki włosów pozostały w łazience po umyciu, na grzebieniu, a nawet na poduszce po nocnym śnie. Oczywiście ten problem może jedynie przeszkadzać. Kobiety są nią szczególnie dręczone, ponieważ zawsze chcą zadowolić mężczyzn pięknymi i lśniącymi lokami. Ponadto proces leczenia włosów zajmuje dużo czasu, a nawet po zawieszeniu wypadania włosów powrót loków do fazy wzrostu i rozpoczęcie odnawiania zajmie dużo czasu.

Istnieje wiele przyczyn wypadania włosów, a doświadczony specjalista zawsze określi przyczynę problemu w konkretnym przypadku. Wymienimy tylko najczęstsze z nich:

  • Niedokrwistość z niedoboru żelaza. Podobny powód jest bardziej typowy dla kobiet, ponieważ mają tendencję do ograniczania się w jedzeniu, co prowadzi do braku pewnych substancji w ciele. Żelazo odgrywa bardzo ważną rolę w tworzeniu bujnych i zdrowych włosów, więc obniżenie jego poziomu może prowadzić do wypadania włosów.
  • Ekspozycja na temperatury krytyczne. Jeśli jesteś miłośnikiem spacerów w zimnych porach roku bez nakrycia głowy i ciągłej stylizacji włosów za pomocą suszarki do włosów i prasowania na gorąco, bądź przygotowany, że prędzej czy później będzie to odczuwalne przez przerzedzenie jej włosów.
  • Brak równowagi w równowadze hormonalnej. Przyczynę tę zwykle wykrywa się u kobiet, które niedawno rodziły. Prawie wszyscy, dwa lub trzy miesiące po porodzie, patrzą z przerażeniem, jak ich włosy zaczynają się wspinać. Wynika to ze zmian poziomu hormonów i przebiega przez trzy do czterech miesięcy bez żadnych problemów..
  • Leki Niektóre leki mogą powodować wypadanie włosów w ciele..
  • Stresujące sytuacje. Lekarze od dawna udowodnili, że po silnym stresie reakcja organizmu następuje po około sześciu miesiącach. Najczęściej wyraża się to zmianą gęstości włosów.
  • Upośledzone ukrwienie. Mieszki włosowe potrzebują dobrego przepływu krwi. Jeśli z powodu jakiejkolwiek choroby jest zepsuty, włosy stopniowo zaczynają się cienkie..

Kobiety, które zauważyły, że ich włosy straciły połysk, a ich pasemka wyraźnie przerzedziły się z powodu utraty, powinny skonsultować się z lekarzem. Ale jeśli nie jest to możliwe, spróbuj „Vichy Dercos Aminexil”. Recenzje o nim dają nadzieję nawet tym, których sprawa wydaje się zaniedbana i trudna do naprawienia. Co to za linia? Co sprawia, że ​​jego skład jest tak interesujący?

Produkty do włosów Vichy

Recenzje w tej linii pozwalają na sformułowanie opinii na temat większości jej narzędzi. Są równie skuteczne dla mężczyzn i kobiet. Pomimo tego, że w artykule mamy na myśli głównie przedstawicieli pięknej połowy ludzkości, zapewniamy, że linia Vichy pomoże mężczyznom poradzić sobie z wypadaniem włosów.

Pierwszy produkt z tej serii został wprowadzony na rynek w latach dziewięćdziesiątych i od tego czasu asortyment znacznie się rozszerzył. Dziś możemy porozmawiać o ampułkach Vichy Aminexil (opiszemy je w artykule), szamponach (tonizujących, ujędrniających, odżywczych itd.) I maskach. Wszystkie produkty łącznie i każdy z osobna może zatrzymać wypadanie włosów, przyspieszyć ich wzrost i zwiększyć gęstość. Jednocześnie loki stają się bardziej błyszczące i chronione.

Głównym aktywnym składnikiem produktów tej serii jest aminexil. Został opracowany przez specjalistów laboratoryjnych i opatentowany po kilku latach badań. Dzięki aminexilowi ​​każde włosy są wypełnione kolagenem, otrzymują ochronną skorupę i lepsze odżywianie, co ostatecznie prowadzi do poprawy ich struktury. W ciągu dwóch tygodni stosowania produktów Vichy utrata włosów zostanie zatrzymana, a po pełnym cyklu zmiana ich stanu na lepszy będzie zauważalna dla wszystkich w pobliżu.

Z całej linii włosów Vichy, sądząc po recenzjach, Aminexil Dercos w ampułkach jest uważany za najskuteczniejszy środek. Jest to zalecane w komentarzach jako „karetka pogotowia” do głowy włosów. Dlatego leczenie ampułkami należy rozpocząć, gdy tylko zauważysz przerzedzenie włosów.

Ampułki „Vichy” przeciw wypadaniu włosów: skuteczność

Jeśli dokładnie przeanalizujesz recenzje „Vichy Aminexil” w ampułkach, możesz stworzyć ciekawe statystyki. Po dwutygodniowym kursie ponad osiemdziesiąt procent mężczyzn i kobiet zauważyło, że ich włosy stają się grubsze i mocniejsze. Wypadanie włosów w określonym czasie zmniejsza się o około siedemdziesiąt dwa procent. Prawie wszyscy konsumenci zauważyli, że loki zyskały zdrowy i naturalny połysk. Kobiety często piszą w recenzjach, że fryzura po użyciu ampułki stała się znacznie bardziej obszerna. Można to uznać za przyjemny efekt uboczny..

Opis produktu

Ampułki Aminexil Dercos (recenzje na ich temat są częściej pozostawione przez kobiety niż mężczyzn) są sprzedawane w aptekach w dużych opakowaniach. Każda zawiera dwanaście lub osiemnaście butelek produktu. Ponadto producent umieszcza aplikator w pudełku, który ułatwia otwieranie ampułki i nakładanie jej zawartości na skórę głowy. Każda fiolka zawiera sześć mililitrów prawie bezbarwnego eliksiru. W niektórych recenzjach Vichy Aminexil konsumenci piszą, że produkt ma delikatny zapach alkoholu.

Warto wziąć pod uwagę, że aminexil jest bardzo lotną substancją. Dlatego nie należy pozostawiać otwartej ampułki i podzielić produkt na dwie lub trzy aplikacje. Jego przydatne właściwości po prostu znikną.

Tryb zastosowania

W recenzjach Vichy Aminexil Intensive 5 konsumenci często opisują nie tylko swoje doświadczenia związane ze stosowaniem ampułek, ale także sposób ich prawidłowego stosowania. Jednak sam producent zadbał o swoich klientów, umieszczając pełne i szczegółowe instrukcje na opakowaniu swojego produktu. Według niej i recenzji można stwierdzić, że jedna butelka powinna być zużywana na raz. Średni przebieg leczenia trwa sześć tygodni, co oznacza, że ​​będziesz potrzebował czterdziestu dwóch ampułek.

Jeśli w tym okresie wynik nie wydawał ci się stabilny, możesz zastosować serum Vichy przez kolejne sześć tygodni. Ale w tym przypadku możesz nakładać produkt na skórę głowy tylko trzy razy w tygodniu.

Procedura nakładania „Vichy Aminexil Intensive” (w recenzjach często go malują) jest niezwykle prosta. Umieść aplikator na butelce i zakręć go. Występ na podstawie otworzy ampułkę, a jej zawartość swobodnie wyjdzie przez aplikator. Lepiej nakładaj serum na czyste i suche loki. Odbywa się to przez rozstanie. Następnie wykonaj lekki masaż skóry głowy, podczas którego produkt zostanie całkowicie wchłonięty.

Pamiętaj, że zawartość ampułek nie pozostawia tłustych śladów. Umyj włosy po zabiegu tylko po dwunastu godzinach. Jeśli zrobisz to wcześniej, całkowicie zneutralizujesz efekt leczenia..

Funkcje korzystania z narzędzia

Z recenzji można dowiedzieć się, jakie są niuanse używania ampułek Vichy Aminexil. Są to dość przydatne informacje dla tych, którzy dopiero planują zakup narzędzia dla siebie..

Na przykład po nałożeniu serum na włosy możesz je wysuszyć. Nie zaszkodzi to efektowi terapeutycznemu tego leku..

Kobiety, które zauważą problemy z włosami podczas ciąży lub karmienia piersią, mogą nie bać się skrzywdzić swojego dziecka. Składniki eliksiru nie mają wysokiej przepuszczalności, dlatego nie dostają się do krwi.

Niektórzy konsumenci twierdzą, że wiele środków na wypadnięcie uzależnia. Po ich anulowaniu stan włosów gwałtownie się pogarsza. Ale nie dotyczy to ampułek Vichy Aminexil, które nie zawierają hormonów. Dlatego możesz używać tego narzędzia tak często, jak potrzebujesz.

Zwykle zalecany przebieg leczenia wynosi półtora miesiąca. Jednak w recenzjach kobiety zauważają, że lepiej jest używać ampułek przez co najmniej trzy miesiące. W takim przypadku wynik będzie trwały..

Recenzje na temat stosowania ampułek Vichy

W większości komentarzy kobiety i mężczyźni zauważają, że po tygodniu leczenia utrata włosów ustaje. W zależności od ciężkości przypadku proces wypadania włosów może się całkowicie zatrzymać lub znacznie zmniejszyć.

Większość konsumentów zauważyła, że ​​włosy zaczęły rosnąć szybciej, a ich gęstość odzyskała się po półtora miesiąca używania produktu.

Również w komentarzach często piszą, że „Vichy Aminexil” w butelkach ma przyjemny delikatny aromat. Jedyną wadą tego narzędzia jest jego wysoka cena. W niektórych miastach koszt jednej paczki przekracza trzy tysiące rubli.

Szampony „Vichy Derkos Amineksil”

W recenzjach konsumenci często piszą, że połączyli kurację z ampułkami ze specjalistycznym szamponem tej linii. Istnieje kilka ich rodzajów, ale najczęściej w związku z problemem przerzedzania włosów stosuje się dwa produkty z tej samej serii.

Pierwszym z nich jest toniczny szampon Vichy Derkos z aminexilem (opinie na jego temat są mniej powszechne niż na temat leczenia ampułkami). A drugi to specjalny szampon przeciw wypadaniu włosów. Przyjrzymy się tym narzędziom bardziej szczegółowo..

Szampon tonizujący

Ten produkt kosmetyczny ma bardzo delikatną konsystencję. Ma delikatny zapach i jednolitą konsystencję. Skład szamponu zawiera wiele składników. Głównym składnikiem jest woda termalna. Oprócz tego można wymienić aminexil i witaminy B. Dzięki wymienionym składnikom szampon szybko radzi sobie z wypadaniem włosów, a także wzmacnia loki. Wydaje się, że są pełne witalności i blasku.

Szampon na wypadanie włosów

Sądząc po recenzjach szamponu Vichy z aminexilem, jest on dostępny w butelkach po dwieście mililitrów. Przy regularnym stosowaniu ma szeroki wpływ na skórę głowy i same włosy. Szampon odżywia skórę, aktywuje procesy regeneracyjne w jej głębokich warstwach, wzmacnia mieszki włosowe i chroni każde włosy.

Głównym składnikiem szamponu jest aminexil. Jednak jego stężenie jest niskie, dlatego zaleca się stosowanie leku tylko w ramach złożonej terapii.

Funkcje aplikacji

Szampon leczniczy Vichy stosuje się w taki sam sposób, jak zwykły. Jest odpowiedni do codziennego użytku i równie skuteczny dla mężczyzn i kobiet. Szampon nakłada się na mokre włosy i po krótkim masażu spłukuje ciepłą wodą..

Następnie produkt z ampułek można nakładać na włosy. Tak więc efekt będzie silniejszy i stanie się zauważalny po siedmiu dniach leczenia.

Recenzje na temat szamponu po wypadaniu włosów

Warto zauważyć, że w komentarzach konsumenci piszą o różnych efektach tego narzędzia. Wielu zauważa, że ​​zauważyli wynik dopiero po zużyciu całej butelki. Dopiero wtedy włosy przestały opadać na strzępy, a zdrowy połysk powrócił do włosów.

Jako przyjemny efekt uboczny często odnotowuje się długie zachowanie świeżości skóry głowy i przyspieszenie wzrostu loków.

Wiele kobiet pisze, że kupiły jednocześnie dwa szampony - tonik i na wypadanie włosów. To w połączeniu z leczeniem ampułkami całkowicie wyeliminowało problem przerzedzenia włosów i przywróciło włosom zdrowie.

Vichy Derkos Neozhenik - piękne obietnice lub skuteczny lek na porost nowych włosów?

Ściśle mówiąc, Vichy Derkos Neozhenik nie jest szamponem, ale narzędziem zaprojektowanym w celu rozwiązania problemu wypadania włosów u mężczyzn i kobiet. Skład tego produktu aptecznego zawiera stemoksydynę (5%), składnik, który stymuluje syntezę nowych komórek, a następnie wzrost włosów z „niekompetentnej” cebulki.

Metodą przeniesienia mieszków włosowych z fazy uśpionej do fazy intensywnego wzrostu jest opatentowana innowacja firmy Vichy, której nie stosowano w innych preparatach kosmetycznych.

Jakich pozytywnych zmian należy się spodziewać po korzystaniu z tego narzędzia? Przede wszystkim rozważ wersję, którą oferuje nam producent:

  • Neogenna cząsteczka Vichy Dercos ma działanie biometryczne, dzięki czemu komórki macierzyste odpowiedzialne za przebudzenie mieszków włosowych zaczynają prawidłowo funkcjonować
  • podczas badań klinicznych przeprowadzonych w laboratoriach Vichy 83% uczestników zauważyło wzrost gęstości i gęstości włosów; średnia liczba nowych włosów wynosiła 1700
  • zmiany na lepsze obserwuje się już 3 miesiące po rozpoczęciu użytkowania
  • narzędzie może być używane nie tylko do rzadkich włosów, ale także z postępującym łysieniem, przesunięciem linii włosów itp..
  • jakościowa poprawa struktury włosów, zwiększenie ich siły i zdrowia, za które odpowiedzialny jest składnik taki jak glikozyd szafranowy
  • preparat bez parabenów pomyślnie przeszedł testy na skórze wrażliwej, w wyniku czego udowodniono jej bezpieczeństwo i hipoalergiczność
  • produkt ma nieprzylepną i nietłustą konsystencję, szybko schnie, ładnie pachnie
  • dla łatwej aplikacji i dokładnego dozowania butelka jest wyposażona w specjalny aplikator z końcówką masującą, która dostarcza lek bezpośrednio do mieszków włosowych

Czy Derchos z Vichy naprawdę mają wszystkie te właściwości? Czy lek jest wart swojej ceny? W końcu jego cena jest dość wysoka: pakiet 14 ampułek - 2900 rubli i 28 monodoz - 4500 rubli. Dowiadujemy się, co mówią konsumenci, testując już cudowne ampułki w domu.

Olga

Dowiedziałem się o tym narzędziu, kiedy byłem na wakacjach za granicą. Natychmiast nabyłem pierwsze opakowanie.

Valeria

Miałem bardzo wspaniałe i piękne włosy, ale kiedyś zrobiłem coś głupiego i wyhodowałem. Możliwe było położenie kresu mojej pięknej fryzurze: włosy wypadały dosłownie w pęczki. Zwróciłem się do Vichy.

Najpierw kupiłem lek na wypadanie włosów Vichy Derkos Amineksil, a następnie nabyłem Derkos Neozhenik. Oba leki dały dokładnie taki wynik, jaki osiągnąłem: utrata ustała, dodano nowe włosy. Ogólnie udało mi się odzyskać włosy.

Ivan

Słyszałem, że ampułki Derkos Vichy są jakimś fajnym odkryciem naukowym dla wzrostu włosów, postanowiłem to sprawdzić. Mogę powiedzieć, że nie należy oczekiwać natychmiastowych rezultatów. Pierwsze 28 ampułek spędził, nie zauważył efektu, nie ma też nowych włosów. Dostałem drugi pakiet, przechodzę do drugiego miesiąca użytkowania.

przystań

Kupiłem produkt za granicą. Jedyne, co się myli: po wcieraniu leku w skórę głowy odczuwa się nieprzyjemne mrowienie. Reszta nie ma na co narzekać.

Antonina
Nie od razu zdecydowałem o przejęciu Derkos Neozhenik - głównie ze względu na dość duży koszt. Ale zwyciężyło pragnienie posiadania pięknej fryzury.

Mogę powiedzieć, że produkt ma bardzo tłuste włosy, które po nim wyglądają jakoś niechlujnie. Dlatego postanowiłem go przetrzeć przed snem, aby nie przychodzić do pracy z brudnymi włosami. Po półtora miesiąca odkryłem, że pojawił się mały „podkład”, ale nie było żadnych zmian wizualnych.

Myślałem, że włosy przestaną wypadać, ale nadal wypadają, szczególnie podczas masażu głowy. Używam go dalej, ponieważ postanowiłem przejść cały kurs. Jeśli nie będzie żadnych zmian, wrócę do nalewek olejkowych „babci”.

linia kosmetyków aptecznych Vichy Normaderm - opinie użytkowników

Artykuł przeglądowy - recenzje wszystkich produktów Vichy - tutaj

Natalia, tricholog

Jeśli dostaniesz Neogen przed wypadaniem włosów, mogę cię rozczarować: to narzędzie ma zupełnie inny cel. Jego celem jest budzenie nowych włosów na porost, a nie starzenie się. Oto zupełnie inna zasada działania..

Elena
Używałem tego leku trzy razy: przed ciążą, w czasie ciąży i po porodzie, kiedy zaczęła się poważna utrata włosów. Włosy zaczęły rosnąć zauważalnie szybciej: za każdym razem po miesiącu stosowania zauważano, że pojawia się krótki jeż nowych włosów, szczególnie zauważalny na granicy czoła i linii włosów.

To prawda, że ​​używałem go niezupełnie zgodnie z zaleceniami producenta: na każdy kurs wydałem 2 opakowania produktu. I nadal zadowolony z wyniku.

Ludmiła

Jeśli zauważysz, że twoje włosy zaczęły się przerzedzać (na przykład zauważalne było łysienie w koronie), czas podjąć działania. Nie czekaj, aż trzy włosy pozostaną na twojej głowie, w przeciwnym razie będzie za późno, aby poprawić sytuację.

Derkos Neozhenik nie jest lekarstwem dla tych, którzy po prostu wypadają (jeśli wypadają, piją witaminy), ale dla tych, którzy mają prawdziwe problemy z przerzedzeniem włosów.

Głównym celem tego leku jest zapobieganie znacznemu łysieniu u mężczyzn i kobiet. Postanowiłem przeprowadzić własne badania, kupiłem pakiet tego, jak obiecuje reklama, cudowny lek. Nie było łatwo zrozumieć, jak korzystać z tego narzędzia, ale szczegółowe instrukcje pomogły mi..
W rezultacie kapałem płyn na głowę i wcierałem go w skórę.

Bardzo podobało mi się również to, że Neozhenik jest nieco podobny do delikatnego balsamu i wcale nie przypomina produktu leczniczego. Po pierwsze, dyskretny zapach naprawdę się podobał, a po drugie podobała mi się konsystencja płynu. Bezpiecznie użyłem pierwszego opakowania. Chociaż nie ma żadnych specjalnych zmian, chociaż „nowonarodzone” włosy już tam są. Użyję dalej.

Alice

Lek z mojej ulubionej firmy kosmetycznej mnie nie rozczarował: właśnie otworzyłem opakowanie i po raz pierwszy go użyłem, ponieważ zdałem sobie sprawę, że potrzebuję tego leku. Zadowolony z zapachu podoba mi się fakt, że w kompozycji znajduje się woda termalna. Przy codziennym stosowaniu nie było podrażnień (a moja skóra głowy jest dość wrażliwa) i nie ma jeszcze przeciwwskazań. Ogólnie używam i lubię.

Ira

Wątpiłem, czy warto wrzucić takie pieniądze w produkt, którego nie byłem pewien, ale nadal kupiłem Vichy Derkos Neozhenik. Była sceptyczna, dopóki nie zobaczyła wyniku, który zaczął pojawiać się po około 1,5-2 miesiącach.

Byłem zadowolony z zakupu: przerzedzone włosy wróciły do ​​swojego dawnego wspaniałego i gęstego stanu, więc wcale nie żałuję, że zdecydowałem się na ten krok.

Podsumowując. Jak wynika z recenzji, Vichy Dercos Neogenic był lubiany przez prawie wszystkich, którzy doświadczyli jego wpływu na siebie. Obietnice producenta są w pełni spełnione.

Kosmetyki DeSheli - rozwód czy prawdziwa oferta? Przeczytaj tutaj

Czy podoba ci się ten artykuł? Subskrybuj aktualizacje witryny przez RSS lub bądź na bieżąco z VKontakte, Facebook, Google Plus lub Twitter.

Subskrybuj aktualizacje przez e-mail:

Powiedz swoim przyjaciołom! Poinformuj znajomych o tym artykule w swojej ulubionej sieci społecznościowej za pomocą przycisków na lewym panelu. podziękować!

32 odpowiedzi

Dzisiaj dostanę ostatni pakiet i będę czekać na wynik. Efekt po 2 paczkach nie jest zbyt szczęśliwy. Są nowe włosy, ale jest ich niewiele.

autor Odpowiedz:
26 sierpnia 2013 o 11:00

a trochę to ile?
bardzo zainteresowany. cóż, właściwie ze zdjęcia jest jasne.

Jak chciałem napisać taki komentarz, niestety... Zwykłe rozczarowanie.

Ravshan Odpowiedz:
9 czerwca 2014 o 18:05

Korzystałem z 3-miesięcznego kursu, nie, nie to, jaki wynik jest kłamstwem. mam 27 lat

Spodobało mi się lekarstwo. Włosy stały się znacznie bardziej obszerne, lśniące, przez 3 miesiące rosły o 1 cm..

Ravshan Odpowiedz:
9 czerwca 2014 o 18:07

Nie bramkarz dziewczyna jest do bani

Spędziłem 2 miesiące pocierając i w ogóle nie dałem żadnego rezultatu.... nic nie rośnie... kolejne oszustwo. Po użyciu 2 paczek i zobaczeniu, że nie ma żadnego rezultatu, przestałem.

Tak bardzo pragnę przywrócić włosy i pozbyć się łysiny, że od razu kupiłem 4 paczki. Natarł jednak całą ampułkę naraz. może wystarczyłoby 2 razy. Minęło pół roku. Brak wyników.
Uważam, że jest to kolejny przekręt i wyginięcie pieniędzy przez łatwowiernych obywateli.
Wcześniej próbowałem szamponu Derkos przeciwko tłustym włosom. Rezultat: włosy są jeszcze grubsze..
Na urodziny dali mi balsam po goleniu dla zmysłów. skóra Bardzo niezadowolona. Teraz nic nie używam, tylko zimna woda i kostki lodu. Znacznie lepiej niż te drogie kaczki.
Tak, nadal istnieje Yeremiok Myokin przeciwko zmarszczkom twarzy - cóż, spróbuj go kupić - absolutnie nieskuteczna rzecz.
Wniosek. Firma jest bardzo zła.

Milan Odpowiedz:
16 stycznia 2014 o 22:24

Witam, chciałbym również dać mojemu mężowi całkowitą łysinę dla ciebie, lub jeśli są jakieś włosy, które mówią, że jeśli są jakieś włosy, to pomaga i to, co masz.

Odpowiedz:
16 stycznia 2014 o 23:19

Dzień dobry! Mam niepełne łysienie, tylko na czubku głowy i na czole, dlatego bardzo krótko obcięłam włosy na jednym urządzeniu.
Mogę tylko powiedzieć jedno: nie przelewaj pieniędzy. To narzędzie, które nie daje żadnego rezultatu.

Daria Odpowiedz:
14 marca 2014 o 23:39

Całkowicie zgadzam się z opinią dotyczącą jakości produktów Vichy w ogóle!
Albo nie przynoszą żadnego efektu, ani nie podrażniają i nie wysuszają skóry.
Reklama nowego produktu do włosów jest kusząca, ale ponieważ dotyczy Vichy, nie będę wydawać nerwów i pieniędzy!

Mam łysienie androgenowe, używam tego leku przez miesiąc, efekt wynosi zero. Kirkland z minoksydylem działa lepiej i jest znacznie tańszy, chociaż występują skutki uboczne. Kobieca część populacji cierpiąca na przerzedzenie włosów jest łatwiejsza, potrzebujesz estrogenu, a nie tego drogiego leku.

Natalya Odpowiedz:
7 października 2014 o 19:31

Nie mów mi, kiedy wypadają włosy na tle absolutnie doskonałych testów, a żelazo, estrogen i witamina B - wszystko to samo minoksydyl. Przez rok stał się znacznie lepszy, ale mówiono, że trzeba zrobić sobie przerwę. Teraz czekam na ponowne użycie.

Przetarte 2 miesiące, wypadanie włosów ustało, ale ustało, dosłownie po 2 tygodniach włosy zaczęły napływać.

Natalya Odpowiedz:
5 marca 2014 o 17:36

Ostatniej wiosny ukończyłem pełny kurs - 98 ampułek. Wygląda na to, że wyrosły nowe włosy. bardzo szczęśliwy! Ale po 3 miesiącach włosy opadły. Wyrzuciłem nowe i stare chwyciłem. Ale ponieważ inne środki wcale mi nie pomogły, zacząłem nowy kurs. Spróbuję jeszcze raz, chociaż tak naprawdę nie wierzę.

Anonimowa odpowiedź:
18 maja 2014 o 12:57

Jest tańszy i bardziej wydajny sposób. Weź nalewkę z czerwonej papryki, przetrzyj, po nalewce olejku łopianowego i umyj włosy, efekt nie potrwa długo! powodzenia

Mam zainteresowanie Jak mieszanka alkoholu, wody, dodatków aromatycznych, kwasu cytrynowego, glukozydu i pewnej opatentowanej cząsteczki, po pierwsze, kosztuje tyle pieniędzy, a po drugie, naprawdę skutecznie powstrzymuje wypadanie włosów i poprawia ich wzrost?

Oczywiście wyjaśnię moje prychnięcie. Wypadanie włosów może mieć kilka przyczyn:

2. Brak białka, witamin i minerałów

3. Pewna faza porostu włosów, kiedy jego życie się skończyło, wypadł, a pęcherzyk przechodzi w stan uśpienia.

Logicznie argumentując, złożona mieszanina opisana powyżej nie może w żaden sposób wpływać na tło hormonalne, prawda? Równie wątpliwe jest, że stosowanie alkoholu, wody, perfum i innych składników na skórę głowy i cebulki włosów może zwiększyć ilość białka (ogólnie materiału do tworzenia włosów), minerałów (miedź, magnez i wapń...) i witamin w komórkach, na przykład grupy BB i D. Musi być w środku, a nie miesiąc, aby wpłynąć na włosy.

A więc - może nagle i nagle cała ta cudowna mieszanka za milion pieniędzy może tylko „obudzić” śpiące mieszki włosowe i nieco przyspieszyć wzrost włosów. Co zresztą nie jest dobre, ponieważ sztuczna stymulacja skraca życie włosów...

Stąd pytanie, które mam, to jest sugestia. Panie i panowie, którzy odczuwali obecność nadmiaru pieniędzy, ale we włosach, wręcz przeciwnie, strata - jesteś lepszy niż jakiekolwiek witaminy, których szukasz, lub są specjalne suplementy diety, coraz więcej korzyści.

Alexander Odpowiedz:
13 marca 2014 o 11:09

Wspieram osobę. Dla kobiet - uprzywilejowane odżywianie + witaminy, dobre witaminy, i byłoby lepiej nie dla rosyjskiego producenta, ale dla mężczyzn - nie szybować mózgiem i głową, ale oszczędzać pieniądze na przeszczep. Uwierz mi, tylko to cię uratuje. Przyznaję, że w pojedynczych przypadkach odchody ptaków mogą również pomóc...

Daria Odpowiedz:
14 marca 2014 o 23.45

Lub efekt placebo.

Po zakupie dwóch paczek po 28 ampułek po 6 ml trzecie pudełko upominkowe z akcyzą nie zostało mi bezczelnie nadużywane przez moją oficjalną pozycję, to jest kradzież! Mam kody paczek, RACHUNKOWOŚĆ W MAGAZYNIE FARMACYKIM, KONTROLE PŁATNOŚCI. ZŁÓŻ TELEFON-0445373523-LYUDMILA. KRADZIEŻ NA TWARZY, TAKI PRACOWNICY PODEJMUJĄ OCENĘ FIRMY VICHY, ODRZUCAJĄ. GORLOVKA.

Każdy, kto czyta recenzje o rzekomym wyglądzie nowych włosów, nie wierzy, te recenzje są napisane przez samych pracowników VISHI, którzy zarabiają dużo pieniędzy na takich reklamach pakietów terminowych (3 paczki po 28 ampułek), ten lek nie działa, a VISHI na nas poluje promowane reklamy z Twoją marką.

Nie jestem pracownikiem Vichy i do tej pory minęło tylko około 40 kapsułek, ale to działa dla mnie. Najpierw kupiłem dziesięć kapsułek kerastazy z tą samą substancją „przebudzającą”. Powtarzałem to przez kilka dni i odkryłem, że Vichy ma również kapsułki, ale o rząd wielkości tańsze. Kupiłem pudełko Vichy. Wrażenia podczas pocierania są dokładnie takie same - co tam jest, co tam jest - efekt rozgrzewający, jak w przypadku kompresu. Cały czas szukałem rezultatu. Około trzech tygodni później zobaczyłem naprawdę nowe włosy. Nie mam jeża, ale „delikatne”, a jakoś od razu ma około 1 cm. Nawet moja siostra pozwoliła mi kopać głębiej i zobaczyć, co ze mną wyrosło - mówi mi to nad głową :). A wcześniej dużo szydziłem z włosów - na sezon 2 zmienia się kolor za pomocą dwóch spłukań, cóż, wcześniej miałem siedem lat ciągle farbowanych, więc moje włosy nie są grube w dosłownym tego słowa znaczeniu. Pocieram go ściśle według instrukcji - 1 kapsułka dziennie. Moja głowa co drugi dzień. Maska - 2 razy w tygodniu. Czytałem na forach, że pod koniec kursu włosy przypominają „stres” i rozlewa się - zdecydowałem, że kiedy dojdę do końca kursu, stopniowo zmniejszę dawkę. Mam efekt, a fakt, że musisz częściej myć włosy - nie mam nic przeciwko, gdyby tylko było coś do mycia.

Drodzy przyjaciele! Lepiej uczyć się na błędach innych niż samemu dostać się do tego fałszywego produktu! Mając nadzieję na pojawienie się nawet niewielkiej gęstości włosów, nabył 1 paczkę nowożeńców… Po pierwszym upakowaniu włosy zaczęły zauważalnie przerzedzać się i rozjaśniać w strefie korony, ale na początku nie zwracałem uwagi, myślałem, że może to konieczne, kupiłem 2 paczki. używane już w połowie, wyniki są tylko negatywne !! Od początku kursu wszystko tylko się pogorszyło. Zaufaj reklamom i fałszywym recenzjom osób, które otrzymały pozytywne recenzje... To kolejny ruch reklamowy, który wydarłby więcej pieniędzy osobom z prawdziwymi problemami z włosami! Lek nie daje żadnych rezultatów, ucz się na błędach innych.

też nie pomaga

Użyłem Derkosa Nieczystego, nawet nie 3 miesiące, ale prawie cztery miesiące (od czasu do czasu kupiłem lek w Szwecji. Więc od razu pomyślałem o podróbce), PONIEWAŻ NIE JESTEM ŁASNY JAK MAŁA DZIECKA LENINA LINIE WZROSTU WŁOSÓW NA BRZEZIE ”i„ PORZĄDEK ”MIEJSCE W PEŁNI MAŁE WŁOSY PŁUC. STOSOWANE OD 10 STYCZNIA 2014 ROKU DO DNIA 05.04.2014. WIĘCEJ, BĘBEN BĘBNA, WYNIKI: W MIEJSCU WZROSTU PISTOLETÓW WŁOSÓW - WYJAŚNIAJĄ SIĘ CAŁKOWITE 3–4 WŁOSY (TYLKO), A NAPRAWDĘ STAŁY SIĘ GRUBE I DŁUGIE - PRAWDZIWE WŁOSY! LINIA WZROSTU WŁOSÓW (TIDER-TIDE) NIE ZOSTAŁA ZMIENIONA... TAM JUŻ NIE JEST JUŻ ODRZUCONY - NASTĘPNIE, od czoła do kukułki (ponadto w ciągu tych czterech miesięcy), WŁOSY ZOSTAJĄ ŁATWE. ZANIM SKÓRA GŁOWY NIE BYŁA PRZEZ WŁOSY, ZOSTAŁY ODPOWIEDNIE GRUBE, A TERAZ CAŁE ZWROTY SĄ - PERSPEKTYWA ŁASKI SKÓRY JEST WIDOCZNA DLA UNAIRED EYE... TUTAJ I WIERZ W OBIETNICY O 1700 NOWYCH WŁOSACH (Jednak dokładnie obliczono, dlaczego nie 1000 lub 1699?), A zatem MOJE WŁOSY JUŻ SIĘ MNIEJ NIŻ 1700... O TAK! Rozumiem OBIETNICA ŚREDNIA Z 1700! GDZIE WYSTAWIONO PSA. P.S. PROSZĘ ZAPYTAĆ O PISEMNYCH (REKLAMOWANYCH) WENTYLATORÓW TEGO NARKOTYKA, NIE WYRZUCAJ MNIE SLIPPERA I POWIEDZ, ŻE W TYM NIE ZROBIŁEM NIC. Ze swojej strony obiecuję: WIĘCEJ 3-4 MIESIĄCE DOŚWIADCZENIA Z NINIEJSZYM LEKEM I PODANIE ZAINTERESOWANYCH RAPORTAMI (POTENCJALNA TOŻSAMOŚĆ) Z PRACY I WYNIKÓW.

Marat Odpowiedz:
16 stycznia 2017 o 10:44

Witam, chcę zapytać o wynik używania leku. Dziękuję

Dla mnie FINAST naprawdę pomógł 1 1/2 tabletki dziennie, plus INNEOV (Inneo) -2 tabletki plus balsam Vichy z aminoksylem. 2 kursy po 3 miesiące w roku, a mężczyzna jest w stanie uratować to, co ma na głowie, tylko tych, którzy będą mieli małego syna FINAST, nie można w tej chwili wziąć (nie rozwiną narządów płciowych, nie wpłynie to na dziewczynki). I wszystkie nasze przygotowania (PANTOVIGAR, WŁOSY EKSPERT) - UWAGI i szczera TUFTA Dla kobiet doradzam INNEO w tabletkach.

Używam tego narzędzia jak dotąd od drugiego miesiąca bez zmian. Zobaczymy, jak będzie dalej. Na pewno napiszę. Spodziewam się najbardziej pozytywnych rezultatów.

Natasha Odpowiedz:
24 listopada 2016 o 14:16

Dzień dobry Galina! Doradzić środki na łysienie VICHY. Czy to jest ważne czy nie? Mam katastrofę. łysienie.

Nikomu nie doradzam. Okropne lekarstwo. Więcej regresji

Najwyraźniej miałem na myśli 1700 nowych włosów dla wszystkich, którzy kupili.

Dla mnie tylko pogorszyło się, a nawet wadliwy dozownik (dla Vichy wydaje się to być normą).

Przywróć włosom zdrowie i młodość dzięki Vichy po wypadaniu włosów!

Marka Vichy jest popularna na całym świecie i od ponad 80 lat dba o zdrowie i urodę oraz oferuje produkty, które przeszły poważną próbę czasu i zostały opracowane przy użyciu zaawansowanych technologii naukowych..

Unikalna linia produktów do wypadania włosów Dercos firmy Vichy z powodzeniem rozwiąże twoje problemy.

Vichy na wypadanie włosów: linia Vichy Dercos

Produkty linii Vichy Dercos uwzględniają indywidualne cechy różnych rodzajów skóry, ale miejsce to nadaje się do każdego rodzaju włosów. Stymulują wzrost, wydłużają życie i wzmacniają strukturę..

Unikalne komponenty zapewniają wysoką wydajność:

  • aminexil 1,5% - zapobiega stwardnieniu tkanki łącznej ścian mieszków włosowych, zapobiegając w ten sposób ich śmierci i poprawia krążenie krwi;
  • Wysoko zmineralizowana woda Vichy SPA zatrzymuje wilgoć w skórze, nasyca ją mikroelementami, szybko przywraca funkcje ochronne.

Produkty Vichy przeciw wypadaniu włosów nie zawierają konserwantów parabenowych, co zmniejsza ryzyko reakcji alergicznych. Jedyny negatywny Vichy Dercos - wysoka cena - opłaca się za jego skuteczność.

Produkty z serii

Lepiej jest kompleksowo zwalczać wypadanie włosów, a jednocześnie stosować środki jednej linii: szampon, spray, balsam, balsam, serum. Tak więc linia Vichy obejmuje szampon, odżywkę i dwa produkty do intensywnej pielęgnacji w postaci zestawu pojedynczych dawek.

Szampon tonizujący

Żelowy kolor perłowy jest sprzedawany w butelkach o ekskluzywnym wzornictwie 400 i 200 ml. Często stosowany z Dercos Aminexil Pro.

Skład szamponu obejmuje:

  • witaminy B5 (kwas pantotenowy), B6 ​​i PP (niacyna) - przywracają jędrność i elastyczność skórze włosów.
  • woda Vichy Spa
  • Aminexil 1,5%

Produkt został specjalnie zaprojektowany dla skóry tłustej i jest zalecany do regularnego szamponu. Daje obfitą, ale łatwo zmywalną pianę. Po nałożeniu przez masowanie ruchów bezpośrednio na włosy szampon zmywa się wodą po dwóch minutach. Włosy stają się mocne i elastyczne po 3 tygodniach stosowania.

Aminexil Intensywny 5

Przezroczysta ciecz o niewidocznej konsystencji. Sprzedawany w postaci zestawu 21 pojedynczych dawek (6 ml) i aplikatora do aplikacji na skórę. Dostępny w dwóch wersjach - w białym pudełku - do leczenia wypadania włosów u kobiet i w kolorze czarnym - dla mężczyzn.

Dawka ma postać zamkniętej ampułki przeciw wypadaniu włosów, wyposażonej w plastikową nasadkę. Przed użyciem aplikator przykręca się do ampułki, aż zaskoczy. Służy do zatrzymania intensywnego wypadania włosów. Ma łączny wpływ na całą strukturę włosów i skóry głowy.

Kompozycja zawiera składniki:

  • Kompleks SP94 - z glukozy i witaminy F, korzystnie wpływający na cebulki włosów;
  • Kompleks Oktein - zwalcza drobnoustroje i eliminuje podrażnienia skóry;
  • arginina - stymuluje lepsze odżywianie mieszków włosowych;
  • witaminy B5 (kwas pantotenowy), B6 ​​i PP (niacyna);
  • Vichy Spa Water;
  • Aminexil 1,5%

Aplikator nakładaj równomiernie na skórę w przedziałkach między dobrze umytymi i wysuszonymi włosami..

Przy intensywnym wypadaniu włosów zaleca się przebieg dwóch kompleksów z pojedynczą dawką dziennie przez co najmniej 42 dni.

Kiedy utrata nie jest tak duża, możesz ograniczyć się do trzech dawek tygodniowo przez taki sam czas trwania leczenia. Widocznie spowalnia wypadanie włosów przez sześć tygodni.

Aminexil pro

Szybko wchłaniająca się ciecz. Sprzedawany w postaci zestawu dla kobiet lub mężczyzn z 18 pojedynczych dawek (6 ml) i aplikatora do aplikacji na skórę. Metoda stosowania i przebieg leczenia są podobne do Dercos Aminexil Intensive 5.

Skład narzędzia obejmuje:

  • kompleks SP94;
  • arginina;
  • Vichy Spa Water;
  • amineksil 1,5%;
  • opatentowane elementy.

Leczenie wypadania włosów Vichy Aminexil Pro stało się prawdziwym przełomem w walce z wypadaniem włosów. Zintegrowane podejście do wzmacniania włosów, w połączeniu z zastrzeżonymi technologiami i wieloletnim doświadczeniem w badaniach naukowych, stało się wysoce skutecznym lekiem o cudownym działaniu.

Wypadanie włosów drastycznie zmniejsza się do 30% już w drugim tygodniu leczenia. Pod koniec kursu włosy stają się znacznie silniejsze i grubsze..

! Środek przeciw wypadaniu włosów Vichy AMINEXIL PRO jest skuteczniejszy, ale tańszy niż Dercos Aminexil Intensive 5.

Tonizująca odżywka ujędrniająca

Sprzedawany w plastikowej tubie o pojemności 150 ml. Dobrze komponuje się z szamponem przeciw wypadaniu włosów Vichy Dercos.

Składa się ona z:

  • ceramidy - naturalne lipidy, które nadają skórze elastyczność, zapobiegają wysuszeniu i złuszczaniu, a także wnikaniu brudu i zarazków;
  • witaminy B5 (kwas pantotenowy), B6 ​​i PP (niacyna);
  • Vichy Spa Water;
  • Aminexil 1,5%.

Niewielką ilością odżywki nawilż mokre włosy przez 1-2 minuty po umyciu szamponem i spłucz wodą. Efekt aplikacji pojawia się natychmiast. Włosy łatwiej się rozczesują, zachowują objętość i połysk, nie stają się cięższe.

Odżywka chroni suche, łamliwe, a także kolorowe włosy i skórę wrażliwą na uszkodzenia..

Sekret wydajności

Skuteczność opiera się na dwóch czynnikach:

    Szybko regenerujący i odmładzający efekt mineralnej wody Vichy Spa na skórę jako źródła zdrowych i mocnych włosów. Wykonany jest z wody ze źródeł termalnych pochodzenia wulkanicznego.

Jego właściwości lecznicze zauważył założyciel marki Vichy, Georges Guerin, w 1931 r. Podczas leczenia długiej nieleczonej rany na nodze wodą mineralną ze źródła Lucas, położonego w pobliżu Vichy.

  • Wysoka penetracja składników organicznych, które nasycają skórę i włosy lipidami, aminokwasami, witaminami i polisacharydami.
  • Produkty do wypadania włosów Vichy Dercos zawierają wszystkie niezbędne substancje, których skóra i włosy rozpaczliwie potrzebują w przypadku zaburzeń metabolicznych spowodowanych złym odżywianiem, stresem, związanymi z wiekiem zmianami w ciele i chorobami.

    Liczne badania przeprowadzone na grupach ochotników wykazały, że ponad 80% miało pozytywne zmiany w strukturze włosów i poprawę stanu skóry głowy już w drugim tygodniu stosowania produktów Vichy Dercos.

    Produkty linii Vichy Dercos z powodzeniem łączą składniki mineralne i organiczne w leczeniu obfitego wypadania i mają kompleksowy efekt regeneracyjny. Doskonale nadają się do szybkiego odzyskania skóry głowy i poprawy struktury włosów po chorobie i stresie..

    Vichy Densi Soltions: kolejny ruch marketingowy lub linia naprawdę działa?

    cześć wszystkim!

    Niedawno Vichy wprowadziła na rynek nową gamę produktów do włosów..


    Linia Densi Solutions ma na celu zwiększenie ilości włosów, zwiększenie gęstości i przywrócenie struktury na całej długości.

    Brzmi kusząco, prawda? Jednym z powodów, dla których staram się nie kupować funduszy od wypadania itp., Jest to, że nie dbają one o długość i musisz użyć 100 500 władców jednocześnie, aby zabić dwa ptaki jednym kamieniem. Rozwiązanie Gamma Densi jest skierowane na najważniejsze „bóle” wszystkich dziewcząt, a jest to wzrost, zaprzestanie utraty i troska o długość.

    Chcę umieścić aromat w osobnej kolumnie, ponieważ jest taki sam dla wszystkich produktów.

    Zapach jest jasny, świeży, bogaty i bardzo soczysty. Pierwsze, co słychać, to imbir, trochę wyspiarski, a jednocześnie bardzo słodki. Trawa cytrynowa prawie nie jest wyczuwalna, ale moim zdaniem mięta odgrywa rolę bufora i zmiękcza imbir. Ponadto mięta nie jest energicznym pieprzem, ale delikatna i słodka.

    Na włosach zapach ten jest odczuwalny, ale nie tak jasny, jest bardzo słaby i nie ma pętli.

    Szampon uszczelniający Vichy Densi-Solution do włosów delikatnych i osłabionych

    Szampon Densi-Solutions przeznaczony jest do przerzedzania i przerzedzania włosów. Szampon wzmacnia i zagęszcza włókna włosów, zwiększa ich masę, przywraca objętość włosów i zdrowy wygląd.

    Butelki 250 ml. Wykonany z ciemnobrązowego przezroczystego plastiku.

    Dozownik wykonany jest w postaci pompy. Działa dobrze, dwa kliknięcia mi wystarczą. Otwiera / zamyka, obracając się na bok.

    Konsystencja, kolor:

    Szampon ma dość gęstą konsystencję. Kolor jest żółty, przezroczysty.

    AQUA / WATER - Woda,
    SULFATE SODU LAURETH - PIŁA,
    COCAMIDOPROPYL BETAINE - miękki środek powierzchniowo czynny,
    SIARCZAN LAURYLU SODU - PIŁA,
    LAURETH-5 KWAS KARBOKSYLOWY - PIŁA,
    AMINOPROPYL TRIETHOXYSILANE - składnik koncernu L'Oreal, stosowany w zabiegach na objętość włosów, wypełnia puste przestrzenie w zniszczonych włosach.
    AMODIMETHICONE - Silikon,
    C11-15 PARETH-7 - emulgator,
    CARAMEL - barwnik,
    CHLORFENESINA - konserwant,
    KWAS CYTRYNOWY - Konserwant, stabilizator,
    DISODIUM EDTA - przeciwutleniacz,
    GERANIOL - zapach,
    GLICERYNA - emulgator, emolient,
    HEXYL CINNAMAL - zapach,
    ISOEUGENOL - zapach,
    KWAS MLEKOWY - Konserwant,
    LAURETH-9 - alkohol tłuszczowy, koi skórę,
    LIMONENE - perfumy,
    LINALOOL - zapach,
    MENTHA PIPERITA OIL - Olejek miętowy,
    MENTHOL - antyseptyczny, tonizujący,
    PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE - emulgator,
    PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL - emulgator,
    FENOKSYETANOL - środek konserwujący,
    PIROCTON OLAMINE - środek konserwujący,
    POLYQUATERNIUM-67 - były film,
    PPG-5-CETETH-20 - taśma,
    GLIKOL PROPYLENU - środek konserwujący,
    RHAMNOSE - składnik perfum, zatrzymujący wilgoć, utrwala aromat, odmładza i odżywia skórę, działa przeciwstarzeniowo.
    KWAS SALICYLOWY - Konserwant,
    CHLOREK SODU - stabilizator,
    WODOROTLENEK SODU - stabilizator,
    KWAS SORBOWY - konserwant,
    OCTAN TOCOFERYLU - Przeciwutleniacz,
    TRIDECETH-12 - emulgator,
    PARFUM / FRAGRANCE - zapach.

    Moje wrażenia:

    Szampon okazał się bardzo godny. Dwa pociągnięcia pompy wystarczą na moje włosy. Dosłownie w ciągu kilku sekund zamienia się w gęstą kremową pianę. Doskonale myje włosy. Podczas zmywania praktycznie się nie mylą, w dotyku pozostają bardzo gładkie i ślizgają się.
    Po wysuszeniu część objętości zostaje zjedzona, ale nie jest to krytyczne. Włosy na końcach są trochę zdezorientowane, końcówki stają się suche w dotyku. Połysk jest obecny, ale tylko na lekko zniszczonych włosach.

    Miałem wystarczającą ilość szamponu na 1,5 miesiąca codziennego użytkowania.

    Vichy Densi-Solution Sealing balsam przywracający do włosów przerzedzonych i osłabionych

    Balsam Densi-Solutions napina i przywraca przerzedzone włosy. Przy regularnym stosowaniu włosy stają się grubsze, gęstsze i mocniejsze¹. Dercos Densi-Solutions Sealing Balm zwiększa masę włosów. Wzmacnia i napina włókno włosów przy każdej aplikacji, nadając im objętość i zdrowy wygląd.

    Balsam zapakowany jest w białe kartonowe pudełko. Pudełko zawiera wszystkie informacje o produkcie.


    Wewnątrz tuby o pojemności 150 ml. Wykonany z miękkiego plastiku bordowego.

    Rozkładanie pokrywy otwiera się / zamyka bez problemów.

    Konsystencja, kolor:

    Biały balsam ma dość grubą, ale jednocześnie lekką i nieważką konsystencję.

    Woda woda,
    FOSFORAN SKROBI HYDROKSYPROPYLU - regulator lepkości.
    GLICERYNA - emulgator. Efekt zmiękczający, ochronny, nawilżający.
    QUATERNIUM-87 - Emulgator, zmiękczający, antystatyczny,
    ALKOHOL STEARYLOWY - składnik zmiękczający, zagęszczacz,
    CHLOREK BEHENTRIMONIUM - zmiękczający, antystatyczny,
    CANDELILLA WAX - środek do formowania folii, stabilizator,
    CAPRYLYL GLYCOL - Stabilizator. Konserwant.
    CETYL ESTERS - składnik zmiękczający,
    GERANIOL - zapach,
    HEXYL CINNAMAL - zapach,
    ISONONYL ISONONANOATE - zapach, antystatyczny,
    ALKOHOL ISOPROPYLOWY - Konserwant,
    IMONENE - zapach,
    LINALOOL - zapach,
    MENTHA PIPERITA OIL - Olejek miętowy,
    MENTHOL - antyseptyczny, tonizujący,
    2-Oleamido-1,3-oktadekanodio l - rozpuszczalnik,
    FENOKSYETANOL - środek konserwujący,
    GLIKOL PROPYLENU - środek konserwujący,
    RHAMNOSE - składnik perfum, zatrzymujący wilgoć, utrwala aromat, odmładza i odżywia skórę, działa przeciwstarzeniowo.
    WODOROTLENEK SODU - stabilizator,
    OCTAN TOCOFERYLU - Przeciwutleniacz,
    PARFUM - perfumy.

    Moje wrażenia:

    Zaskakująco podobał mi się klimatyzator, ale nadal był trochę słaby jak na moje wskazówki.

    Po aplikacji włosy stają się mega ślizgowe i ciężkie, pełne. Ale aby uzyskać pożądany efekt, muszę nałożyć podwójną porcję balsamu, tj. bardziej niż zwykle. Po wyschnięciu włosy pozostają miękkie, pojawia się lekki połysk, pojawia się gęstość, ale końcówki są wciąż małe, pozostają suche i trochę zdezorientowane. Ogólnie widok jest bardzo osobisty.

    Zauważyłem też jedną cechę: jeśli balsam dostanie się na skórę głowy, zacznie się trochę piec. Najprawdopodobniej efekt ten wynika z olejku miętowego i mentolu w kompozycji.

    Balsam szybko się skończył, gdy był stosowany 3 razy w tygodniu, rozciągałem go przez 1,5 miesiąca.

    Serum do przerzedzania i przerzedzania włosów Vichy Densi-Solutions

    Serum Denso-Solutions przeznaczone jest do przerzedzania i przerzedzania włosów. Intensywnie wpływa na korzenie, budzi śpiące mieszki włosowe, a tym samym stymuluje wzrost nowych włosów.

    Butelkę z surowicą zapakowano w małe kartonowe pudełko w kolorze białym. Sama butelka jest dość miniaturowa, tylko 100 ml. Wykonany z grubego ciemnobrązowego plastiku.

    Dozownik jest wygodny. Serum jest podawane w postaci silnego strumienia, który pomaga przetwarzać tylko partycje.

    Istnieje również ochrona przed przypadkowymi kliknięciami.

    Konsystencja, kolor:

    Serum jest przezroczyste i bardzo podobne do wody. Nie jest lepka, tłusta, nie pozostawia po sobie żadnych pozostałości.

    DENAT ALKOHOLU. - denaturowany alkohol, rozpuszczalnik,
    AQUA - woda,
    DIETYLLUTYDYNA - Tajemnicza cząsteczka - stemoksyna,
    CITRAL - aromatyczny, antyseptyczny,
    ETHYL ESTER OF PVM / MA COPOLYMER - Blokada włosów, pasta do filmu, efekt antystatyczny,
    GERANIOL - zapach,
    HEXYL CINNAMAL - zapach,
    ISOEUGENOL - zapach,
    LIMONENE - perfumy,
    LINALOOL - zapach,
    MENTHA PIPERITA OIL - Olejek miętowy,
    MENTHOL - składnik antyseptyczny, tonizujący,
    RESVERATROL - przeciwutleniacz, wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia elastyczność skóry.
    RHAMNOSE - składnik perfum, zatrzymujący wilgoć, utrwala aromat, odmładza i odżywia skórę, działa przeciwstarzeniowo.
    OCTAN TOCOFERYLU - Przeciwutleniacz,
    PARFUM - perfumy.

    Stemoksydyna 5% jest opatentowaną cząsteczką o klinicznie udowodnionej skuteczności. Stwarza optymalne warunki do wzrostu nowych włosów.

    Resweratrol - silny przeciwutleniacz uzyskany z japońskiej Reinutrii, zapobiega uszkodzeniom skóry głowy przez wolne rodniki i wzmacnia działanie stemoksydyny.

    Moje wrażenia:

    Serwatka jest kluczowym produktem w tej linii. Ale czy ona pracuje?

    Zaraz po prysznicu nałożyłem serum na włosy. Po aplikacji skóra była lekko upieczona. Po wysuszeniu włosy nie straciły objętości, nie stały się tłuste i nic strasznego im się nie stało. Nie było swędzenia, łupieżu itp. Na skórze, chociaż martwiłem się, ponieważ alkohol w kompozycji był pierwszy.

    Używałem surowicy przez dwa miesiące. Głupie, oczywiście, i nie mierzyłem wzrostu włosów, ale wyciągnąłem jeden włos z czubka głowy, aby porównać na końcu kursu.

    W tym okresie nie brałem witamin, nie używałem masek do porostu włosów, a nawet zachorowałem. Wszystko to w przedziale nie ma bardzo korzystnego wpływu na kondycję włosów. Ale w okresie użytkowania moja strata została zauważalnie zmniejszona. Oczywiście włosy nie przestały mi opuszczać głowy, ale przestały płynąć po każdym podmuchu wiatru lub dotyku grzebienia. Jeśli wcześniej po prysznicu wyciągnąłem wystarczająco dużą porcję włosów z siatki, teraz na pewno zmniejszyła się o 3-4 razy.

    Nie mogę nic powiedzieć o wzroście ilości włosów i ich wzroście, ponieważ na mojej głowie ciągle są hangouty, a ten kolczasty podkład jest zauważany przez wszystkich

    A co do gęstości, powiem słowo. Jak już pisałem, na początku kursu ja niemiłosiernie wyciągnął z czubka włosów. Nie wiem na co liczyłem, ale w rezultacie włosy wyciągnięte pod koniec kursu były nieco grubsze. Bardzo mnie to zaskoczyło. Chociaż nie rozumiem, jak to się stało, po tym, jak wszystkie substancje aktywne znajdują się na końcu listy, prawie niemożliwe jest przenikanie kosmetyków do cebulki włosów. Tak więc w tej surowicy nadal znajduje się jakaś magia.

    Ogólnie skład nie jest nawet zły. Szczerze mówiąc, nie jestem przyjacielem marki Vichy w zakresie pielęgnacji skóry lub włosów. Wcześniej były próby, ale wszystkie zakończyły się niepowodzeniem. Ale gama Densi Solutions nie poszła źle, byłem nawet zaskoczony.

    Na początku nie zauważyłem efektu, a potem porównałem zdjęcie przed i po aplikacji i byłem pod wrażeniem. Ogólnie rzecz biorąc, zaczęły wyglądać lepiej i pojawił się połysk.

    Skład Vichy Densi Solutions, z którego byłem zadowolony. Tak, są wady, ale myślę, że można je spotkać tylko wtedy, gdy włosy są bardzo zniszczone.